Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Tildes kropp har stelopererat sig själv

Det är fantastiskt vad kroppen kan lösa själv om man har lite tur. Min dotter Tilde har multipla missbildningar, en association som heter VACTERL och igår var det läkarbesök för att diskutera resultatet från magnetröntgen av vertebrae som gjordes för några veckor sedan.

Vertebrae utgör V i VACTERL och betyder kotpelaren, alltså ryggraden, vilket är en kroppsdel som är missbildad hos Tilde. Det rör sig dels om ihopväxta kotor, dels om deformerade sådana. Det man håller under uppsyn är att inte ryggen börjar växa alldeles snett, hon har en lätt scolios idag till följd av dessa missbildningar. 

Nu verkar det så finurligt att de segment av ihopväxta kotor verkar stoppa kotpelaren från att bli mer sned, som om att kroppen skulle ha stelopererat sig själv. Enligt läkaren så är det ytterst ovanligt att det skulle börja växa mer snett med tiden, har det börjat bra så fortsätter det i regel bra. 

Tilde verkar ha haft en sån enorm tur. Med så många missbildningar som hon har så har man som förälder känslan av att det här hade kunnat vara mycket värre för henne. Även om hon själv börjar bli medveten om sina åkommor i större utsträckning så är det ingenting hon lider av. Tror snarare det får henne att känna sig lite speciell med alla sjukhusbesök och undersökningar. Personalen är oftast fantastisk och hon blir ompysslad och bortskämd. Hennes öra ska hon ABSOLUT ha kvar, det är ju så mycket bättre att vifta på (till brorsans förtret). Jag hoppas att den känslan kan hålla i sig även när hon blir äldre.

...på återseende, fortsättning lär följa!

Added 2013-07-23 07:52 | Read 4570 times. | Permalink
Fina bilder på din dotter!

Fantastiskt hur kroppen kan fixa till det. Hoppas fortsättningen även blir bra.

Daniel(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyseven as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer