Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Sjukt sugen på den där Nokian!

...den där i FSs härom veckan med 41 megapix. Bara att erkänna att man tar fler och fler bilder med sin mobiltelefon så då kanske det är läge att satsa på den aktör som jobbar hårdast för att få till en bra kamera. Det kanske inte är just det sjuka antalet megapixlar som lockar mig utan snarare det faktum att man kan ställa in slutare och bländare. Spännande!

Förresten, min fru undrar över kompaktkameror. Hur ska man tänka där? Vilken prisklass hamnar man i om man vill ha en kompaktkamera som tar bra (fotosidanbra) bilder? Jag förstår henne, hon är duktig på att se bilden men tycker att det är bökigt att få med sig systemkameran jämt... och det är det ju! Det är ju därför fler och fler bilder blir tagna med mobilen. Ren lathet. 

Sugen på mycket just nu! Fick ett starkt behov av att spela och sjunga för folk. Har ett gäng gamla bekanta som är ute på Vibäck, ett semestertillhåll utanför Nyköping/Oxelösund. Det ligger i vackraste skärgårdsidyllen. De håller på rekar i skrivandets stund vad som krävs i utrustningsväg för att komma ut och köra ett gig. Känner mig full av lust och full av liv!

Vissa av dem ville köra ett CrossFitpass innan, hehe. Nog för att det har blivit en del skärgårdsträning i sommar men vi får se med den saken. Jag går och väntar på tentaresultatet från CrossFitutbildningen förra helgen. Kan inte riktigt släppa tanken innan jag fått besked. Lite nervös faktiskt. 

Vi hörs!

Added 2013-07-20 14:22 | Read 2237 times. | Permalink
Om du inte hört det senaste så har Sony något på G - objektiv+sensor som kopplas på och styrs av mobilen =) Se t ex här för mer info - http://www.sonyalpharumors.com/sr3-honami-smartphone-uses-a-magnetic-mount-for-nex-lenses-and-a-curious-lens/

Dock vinner Nokian i smidighet och sen är det såklart alltid ett problem att hela tiden vänta på "något bättre". Då köper man aldrig något ;-)

Viktigaste med en kompakt är väl egentligen sensorn, gärna stor och bra och då brukar det mesta lösa sig. Alla tillverkare har åtminstone en modell. Tycker att det just nu pratas mycket om Ricoh GR och det som sägs är väldigt bra. Sen springer dock priset iväg såklart - http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=372963 Annars får du nog något vettigt för runt 3 000 - 4 000 men sen stiger priserna (och kvalitén).

Annars får man gå på någon spegellös med utbytbar optik. Finns mycket att välja på, efter eget tycke och smak. Ser att du har Canon och har frugan det med kanske en EOS M är ett val? Nyaste firmware ska fixa den långsamma fokusen och nu säljs den till bra pris, ett kompakt kit + adaptern för EF-optik går för runt 5 000 på Cyberphoto nu, men flera har nog liknande erbjudanden - http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=372963

Jag har ingen erfarenhet av kameran själv, men att ha ett kompakt alternativ som tar ens vanliga optik vid behov är ett koncept jag tycker låter underbart =)
Svar från Pistol-Pete 2013-07-23 07:59
Hej Martin! Grymt! Tack för bra info!

Mvh/Peter
Där ser man, själv har jag nästan aldrig använt mig av telefonens kamera. Har också tunga kameror (FF) men är fortfarande imponerad av hantering/resultat från min gamla Panasonic LX3. Om den skulle uppdateras till något liknande i storlek men betydligt bättre skulle jag nog se lite närmare på Sonys RX100. Det verkar vara den ultimata kompakten för tillfället. Gissar även att telefonerna inte kommer i närheten på ett bra tag;)

/Stephan
Svar från Pistol-Pete 2013-07-23 07:59
Perfekt! Tack för bra info!

Mvh/Peter
Jag bara väntar på att få möjlighet att lägga en beställning. Det blir en gul 1020 för min del som ska ersätta den snart 3 år gamla Nokia N8. Det är dock irriterande att det ska ta så lång tid innan vi i lilla Sverige får möjlighet att köpa den. I USA börjar försäljningen 26/7 om Nokia håller sina löften.
Nåja, då hinner de fixa lite buggar och barnsjukdomar innan vi kan lägga vantarna på den.

Redan med N8:an och de fotomöjligheter som den gav och fortfarande ger, ställdes inköp av
kompaktkamera in för min del.

Vänligen
Nonno
Svar från Pistol-Pete 2013-07-23 08:00
Kul att höra att du är nöjd! ...blir än mer intressant

Mvh/Peter(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer